2017/10/17

Продукти, які майже ніколи не псуються

 Мало в кого немає запасу продуктів. Не будеш же щоразу бігти в магазин, коли потрібно приготувати обід.





На жаль, деякі продукти псуються через термін придатності або неправильне зберігання. Що варто запасати, щоб економія не обернулася марнотратством?

Білий рис

Безсумнівно, коричневий рис кориснішиц, але через вміст масел в своєму складі він зберігається максимум 6 місяців. А білий рис пролежить у тебе в засіках і 30 років, тільки в вакуумі і в прохолодному місці.

Кухонна сіль

Тобі здається, це даремний для зберігання в промислових масштабах продукт? Адже солі для страви потрібно зовсім трошки. Однак, за допомогою солі можна зберігати і м'ясо, і рибу без холодильника. Сіль зберігається 5 років, а то і довше. І навіть якщо вона трохи відволожиться - це ніяк не позначиться на її смакових якостях.

Цукор

Єдиний мінус зберігання цукру - це його здатність вбирати вологу. Хоча при цьому його також без проблем можна використовувати за призначенням. А ще запаси цукру можна поставити поруч з тими продуктами, яким волога небажана - цукор візьме весь вологий удар на себе.

Сухе молоко

Порошкове молоко можна використовувати у випічці або розводити за рецептом, як це роблять більшість наших виробників. До того ж, збережені в ньому вітаміни нікуди не зникнуть з часом. Сухе молоко від вологості може взятися каменем, тому забезпеч йому сухе прохолодне і добре вентилюється місце.

Сушені боби

За малі гроші ти отримуєш дуже поживний і корисний продукт, до того ж цілком пристойний на смак. Звичайно, з плином часу боби втрачають якість, тим не менш годяться до вживання протягом 30 років зберігання.

Мед

Мед довговічний, і навколо цього факту ходять навіть чутки, що археологи неодноразово виявляли мед при розкопках і виглядав він через тисячі років цілком їстівне. Сподіваюся, так довго зберігати мед нам не доведеться, але те що він витримує випробування часом - це факт.

Соєвий соус

Соєвий соус - продукт концентрований, і в залежності від складу він може зберігатися різний час. Однак, в середньому соєвий соус зберігається довго, але тільки до відкриття пакету або пляшки. Після цього соус зберігається тільки в холодильнику.

Кленовий сироп

Вважається, що кленовий сироп може зберігатися вічно. Нам стільки не потрібно, але перспектива приваблива. У сиропі багато цукру, і він не дозволяє мікробам розмножуватися. Можна передавати кленовий сироп у спадок з покоління в покоління.

Алкоголь

Той алкоголь, який заснований на концентраті, зберігається недовго, а ось натуральний продукт від часу тільки кращає. Алкоголь стане в нагоді і при готуванні, і для маринування, і для атмосфери і настрою. Чисті види алкоголю ще і хороші антисептики.
Джерело

Немає коментарів: