2017/10/17

Медики назвали вітаміни, які вбивають ракові клітини

Згідно з результатами досліджень, підвищені дози вітамінів C і B3 здатні вбивати клітини пухлин кишечника.






Вперше в історії науки група дослідників виявила, що підвищені дози вітаміну С і ніацину, або вітаміну B3, знищують стовбурові клітини раку. Опубліковане журналом Cell Biology International дослідження показало, що при впливі низьких і високих доз вітаміну C і ніацину на стовбурові клітини пухлин кишечника, дія протилежна, повідомляє “Народна Правда”.

Було встановлено, що при прийомі 5-25 мікромолів вітамінів С і В3, що є низьким дозуванням, спостерігається процес активного розмноження стовбурових клітин пухлин кишечника. При високих дозах (від 100 до 1 000 мікромолів) ці стовбурові клітини знищуються.

Однак апельсини, лимони і тому подібні продукти харчування не забезпечать організм людини настільки високими дозами вітамінів. Цього можна досягти лише при внутрішньовенних ін’єкціях за допомогою крапельниць.

Пухлини кишечника є третьою за поширеністю причиною смертності від онкологічних захворювань в усьому світі. Доведено, що раку кишечника в значній мірі можна уникнути за рахунок прийому продуктів з високим вмістом дієтичних волокон, а також певного способу життя.

Нагадаємо, у сучасному світі панує думка, що вживання яскравих вітамінів з аптечних пляшечок може вирішити будь-яку проблему – від депресії до тьмяного кольору обличчя. Але таке самолікування не лише не дає бажаних результатів, але й може сильно нашкодити здоров’ю.

Немає коментарів: