2017/10/17

Простий рецепт ікри з запечених баклажанів

У мароканської кухні звична нам версія овочевої ікри з запечених баклажанів і перців називається заалук. 





Досить часто її подають у складі мезе на закуску, пропонуючи замість приладів свіжі гарячі коржики. Готується таке блюдо швидко і просто, а виходить смачним і яскравим. Крім того, воно дуже корисне і ідеально підходить для дієти, адже при готуванні не використовується навіть олія.

Складові:

400 г баклажанів
200 г солодкого перцю
40 г гострого перцю
20 г часнику
щіпка мускатного горіха
гілочка кінзи
щіпка кумину
сіль за смаком

Баклажан помийте, як слід висушіть, проколіть виделкою.
Перці помийте і обсушіть серветками.
Помістіть перці, баклажан і неочищені зубчики часнику на деко. Запікайте до готовності при 180 ° C (приблизно 30 хвилин).
Овочі остудіть, очистіть, м'якоть дрібно наріжте, посоліть за смаком, додайте мускатний горіх.
Викладіть овочі на тарілку, прикрасьте листям кінзи і кумином.
Джерело

Немає коментарів: