Сезонні ягоди - відмінний спосіб укріпити імунітет і підвищити захисні сили організму.
Дієтологи радять не втрачати можливість побалувати себе сезонними ягодами і розповіли про їх користь:
Шипшина
Шипшина - справжній подарунок осені. У ній міститься набагато більше вітаміну С, ніж в лимонах. Саме цей вітамін зміцнює імунітет і підвищує опірність організму до простудних і інфекційних захворювань. Регулярне вживання шипшини зміцнює і тонізує організм, підвищує концентрацію і увагу, позитивно впливає на роботу кишечника, печінки, нирок і шлунка.
Особливо корисний напій на основі шипшини. Він підвищує захисні сили організму і служить відмінною профілактикою застуди та грипу. Добова норма для дорослих становить дві склянки чаю з шипшини, а для дітей - один стакан.
Журавлина
Журавлина - цінне джерело антиоксидантів і вітаміну С. Ягода підвищує захисні сили організму, зміцнює імунітет, перешкоджає виникненню і розвитку ракових клітин, сприятливо впливає на здоров'я сечостатевої та травної системи.
Журавлина добре зберігається в свіжому вигляді. Ягоду їдять у свіжому вигляді, а також додають в десерти, страви з м'яса і птиці. З журавлини виходить ароматне варення, а також корисні і смачні напої: морс або чай. Заготуйте журавлину на зиму і частіше балуйте себе домашнім морсом із журавлини. Цей напій допомагає при застуді і збиває високу температуру.
Брусниця
До складу брусниці входить велика кількість вітамінів А, С, Е і мінералів: калію, кальцію, магнію, фосфору, заліза, органічних кислот, цукрів, пектину. Такий багатий склад відповідає за чудодійні властивості осінньої ягоди. Її регулярне вживання підвищує імунітет, нормалізує тиск, допомагає організму боротися з вірусами та інфекціями, позитивно впливає на здоров'я серця і судин.
У брусниці також міститься бензойна кислота, яка має консервуючі властивості. Завдяки їй, брусниця може досить довго зберігатися у свіжому вигляді. Обов'язково приготуйте з брусниці джем, варення і десерти.
Обліпиха
У складі осінньої ягоди містяться вітаміни групи В, С, Е, К, флавоноїди, органічні кислоти, натрій, магній, залізо, марганець, алюміній. Обліпиха по своєму корисного впливу на організм нагадує лікарський препарат. Ягода зміцнює імунітет, заспокоює нервову систему, сприятливо впливає на роботу серця і судин, допомагає організму боротися з раком.
Осінню ягоду активно використовують в кулінарії. З неї готують ароматні та корисні напої, варять варення, печуть пироги та інші десерти.
Горобина
Горобина - ще одна класна осіння ягода. Вона знайома нам з дитинства, так як раніше росла буквально на кожному розі. Зривати горобину, щоб перекусити нею, хотілося не завжди. Залежно від сорту її смак кардинально відрізняється і варіюється від гіркого до злегка солодкуватого. Поки не спробуєш, не дізнаєшся, яка горобина на смак.
Ягоди горобини містять в своєму складі велику кількість вітамінів, мінералів, амінокислот, органічних кислот і дубильних речовин. Вживання горобини зміцнює імунітет, м'яко очищає організм від шлаків і токсинів, позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту. З горобини можна заварити смачний чай або приготувати корисну настоянку. Обов'язково спробуйте!
Аналогом звичної червонувато-оранжевої ягоди може стати чорноплідна горобина. Вона відрізняється таким же цінним складом і більш м'яким і приємним смаком.
Джерело
Немає коментарів:
Дописати коментар