2017/10/24

Чому восени треба додати в свій раціон кунжут

Доступний суперфуд для щоденного вживання





Кунжутне насіння - інгредієнт, який додасть корисності стравам повсякденного раціону. Салати, другі страви, хліб: варіантів безліч.

Воно багате на протеїни і мінерали, які допоможуть впоратися з осінніми холодами. Завдяки тому, що кунжутне насіння - відмінне джерело енергії, воно часто зустрічається у всіх вегетаріанських дієтах. Крім того, в ньому  багато заліза, яке необхідно при відмові від м'яса. Кунжут калорійний: 600 калорій на 100 грам, але, на щастя, їх можна додавати всього по чайній ложці для смаку і користі.

З усього жирного насіння кунжутне - найкорисніше. Кальцій, залізо, цинк, калій і селен міститься в ньому у великій кількості. Але і жири, які є в кунжуті, корисні: це необхідні організму Омега 3 і Омега 6.

Завдяки високій концентрації кальцію вони підійдуть людям з непереносимістю лактози. А цинк і селен допомагають зміцнити імунітет і борються з вільними радикалами. Омега 3 і Омега 6 - жирні кислоти, які протистоять хворобам серцево-судинної системи.
Джерело

Немає коментарів: