2017/11/03

Чи варто "викинути" жири з раціону

Страшні не жири, а їх кількість! 





Всі дієти будуються на зниженні калорійності, і перш за все, на усунення жирів з раціону. Воно й зрозуміло, тому що в 1 г жиру вдвічі більше калорій, ніж в 1 г білка і вуглеводів.

Жири довго були ворогами. Вся правда в тому, що жири захищають мембрани клітин і судин. Без них клітина не зможе захищатися від зовнішніх загроз. А ще жири звинувачують в збільшенні рівня холестерину в крові. Але холестерин - це не жир! Інше питання, що з жирів при їх надмірному вживанні синтезується холестерин. Як кажуть поляки: цо за бардзо, то не здраво. Ну а хто з цим сперечається? Напевно тільки ледачий зараз не знає, що є "поганий" і "хороший" холестерин. Взагалі холестерин призначений для закладення тріщин внутрішньої сторони судин. Саме жири наші помічники в цьому. І більш того, холестерин, утворений з вуглеводів шкідливіший - швидше окислюється і утворюється "поганий" холестерин.

І немає особливої ​​різниці між рослинним і тваринним жиром. Ні, відмінність, звичайно є. Але! Готувати краще на тваринних жирах - їх тугоплавкість вища і не утворюється канцероген внаслідок нагрівання. А ще кокосове масло і оливкове. Кокосове взагалі не втрачає своїх властивостей від нагрівання до 220 градусів.

 А для заправки салатів взагалі море пропозицій! Льняне, конопляне, гарбузове, виноградне, горіхове ... На будь-який смак! Підводимо підсумок: жири нам не вороги, а помічники, але їсти їх ложками ми не будемо!
Джерело

Немає коментарів: