2017/09/07

Ось чому не можна пити гарячий чай: пояснення медиків

Як тільки на вулиці холоднішає, ми відразу ж згадуємо про смачні зігріваючі напої - чай та каву. 







І вважаємо за краще їх пити в дуже гарячому стані - адже так зігрітися набагато швидше. Однак вчені застерігають нас від такого рішення. Чому?

В одному з найавторитетніших медичних журналів Lancet недавно з'явилася публікація-застереження для любителів вживання гарячої їжі і пиття далеко не теплих напоїв. Фахівці запевняють, що звичка зігріватися в холодну погоду гарячим чаєм або бульйоном може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям.

Експерти, які опублікували матеріал в журналі, заявили, що вони проаналізували більше 1000 досліджень, намагаючись з'ясувати морфологію різних видів онкологічних пухлин (проводили аналіз ракових утворень за допомогою біопсії). В результаті було з'ясовано, що один з провокаторів появи раку шлунково-кишкового тракту є вживання гарячих продуктів і напоїв з температурою вище 65 ° С.


«Коли, наприклад, гарячий чай потрапляє в організм, то його висока температура призводить до пошкодження в стравоході шару клітин. А це - одна з першопричин утворення в ньому ракових клітин », - написано у виданні.


Дослідники рекомендують вживати їжу і напої тільки в теплому вигляді. До речі, на початку цього року фахівці вже виступали із заявою, в якому говорилося, що лікування застуди і болю в горлі гарячим чаєм з лимоном - дуже травматична процедура для слизової горла, значно впливає на швидкість одужання.
tvoymalysh

Немає коментарів: