Вживання деяких продуктів харчування корелює з високим ризиком появи злоякісних пухлин - про це свідчить ряд проведених досліджень.
Видання vectornews опублікувало думку вчених з даного приводу.
Фахівці розповіли, що одним з небезпечних продуктів з точки зору появи раку може бути попкорн - є дані, що підтверджують його негативну роль, яка збільшує ймовірність раку легенів. За словами медпрацівників, в масло для попкорна додають синтетичні ароматизатори, які при нагріванні виділяють пари, що містять небезпечний токсин діацетил.
Також несподіваними провокаторами раку можуть стати консерви. Вчені відзначили, що переважна більшість консервованих продуктів містить бісфенол-А. «Вплив бісфенолу-А на здоров'я людини мало вивчено, однак є ймовірність того, що він змінює структуру клітин, провокуючи розвиток злоякісних новоутворень», - повідомили експерти.
Продукти, що містять рафінований цукор (особливо, насичені їм), теж здатні приводити до появи онкозахворювань, вважають лікарі. Вони пояснюють: зростанню ракових клітин сприяє інсулін, рівень якого в організмі підвищується після вживання солодкого.
Крім цього, активувати фізіологічні механізми, що приводять до появи пухлин, можуть солоні, мариновані та копчені продукти. У них містяться нітрати, що мають властивість накопичуватися в організмі і викликати пошкодження на клітинному рівні, констатували медпрацівники. Копченість в цьому плані небезпечніша вдвічі, відзначили вони.
Також до переліку продуктів харчування, вживання яких може провокувати рак, вчені внесли газовані напої, вироби з білої муки, продукти, що містять гідрогенізовані жири, і м'ясо, приготоване на грилі або відкритому вогні.
Немає коментарів:
Дописати коментар