В них є смола, спирт і ацетон.
Якісний чайний напій, на думку експертів, не може коштувати дешево, а ароматизатори і неякісні компоненти в пакетованих чаях можуть серйозно нашкодити здоров'ю людини.
Вчені з Вашингтона розповіли, чому не варто пити чай в пакетиках. На їхню думку, першою причиною відмови від покупки є сам пакетик - його обробляють синтетичною смолою, спиртом і ацетоном перед тим, як покласти в нього сам продукт. Та й начинка не радує - всередині пакетика «суцільне сміття», якого в промисловості існує цілих три види.
Експерти стверджують, що термін придатності чаю - не більше трьох років, після закінчення терміну він стає непридатним для вживання. Але виробники не гребують таким продуктом - вони додають в нього добавки і ароматизатори.
Існує три види чайного сміття: свіже сміття (позначається як «преміум»), середній сорт («вища категорія»), а також нижчий сорт - у такого чаю зазвичай закінчився термін придатності. У першому випадку залишки обробляються без додаткових добавок. У другому - підсилюють запах і смак за допомогою підсилювачів смаку і добавок, а в нижчому сорті містяться агресивні хімічні речовини на зразок афлатоксина, який здатний викликати цироз печінки.
Зміст в пакетиках з чаєм смоли, фтору і барвників може серйозно похитнути здоров'я будь-якої, навіть здорової людини. Крім цього, можна захворіти на флюороз та назавжди позбутися красивої білосніжної усмішки. А ось штучні добавки нерідко провокують ріст ракових клітин.
Джерело
Немає коментарів:
Дописати коментар